Akoestische coverband
Akoestische coverband met zangeres, gitarist en contrabas

Akoestische coverband voor bruiloft, feest, festival of achtergrondmuziek.

Op zoek naar een akoestische coverband? Hier vindt u ze! Akoestische coverbandje boeken voor een feest(je), bruiloft, receptie, jubileum of bijvoorbeeld tuinfeest. De beste akoestische live muziek met covers van toen en nu. Met professionele muzikanten, die weten hoe uw publiek kunnen vermaken en raken.

Wat is een akoestische coverband?

Een akoestische coverband bestaat uit akoestische instrumenten. Een zanger of zangeres met bijvoorbeeld begeleid door: gitaar, contrabas en percussie. Een coverband speelt liedjes van anderen. Zoals hits van Tina Turner, Bruno Mars, The Beatles. Maar dan als akoestische live muziek.

waarom mensen dit type coverband boeken

Waarom een akoestische coverband boeken?

Een akoestische coverband of akoestische band wordt geboekt omdat een bruiloft, feest vraagt om wat rustigere akoestische live muziek wil.

Mensen willen graag hits/covers horen maar het hoeft geen knalfeest te zijn. Of een feestje vraagt om live achtergrondmuziek.

De muziek kan als achtergrondmuziek. Laag volume i.v.m. geluidseisen van de locatie. Ook zijn er mensen die gewoon houden van live muziek met een contrabas of saxofoon. Het voordeel is dat een akoestische band nog romantischer klinkt met een liefdesliedje. Dat een swingende hit nog toffer klinkt in een akoestisch jasje (bijv. Proud Mary).

jonge zangeres met gitaar, contrabas en percussie

Coverband Gold Collective

Akoestische coverband Gold Collective. Deze coverband bestaat uit een zangeres-gitariste, contrabassist en percussionist. De band speelt een breed repertoire. Liedjes van 60 jaar geleden (Elvis) tot aan hits van vandaag (Meghan Trainer, Ed Sheeran).

De jonge zangeres heeft een unieke frisse stem, in 2014 zat ze in de Voice of Holland. De percussionist is te horen bij de bekende zangeres Do. De bassist speelt met Alides Hidding.

Een akoestische coverband met beroepsmuzikanten. Elke maand komen ze samen om akoestische versies van de beste covers te maken. Bij optredens weten ze altijd het publiek op de juiste momenten te raken en te vermaken.

Gold Collective tijdens een studio sessie – Livin La Vida Loca